La 13 aprilie curent, în satul Vălcineț, raionul Ocnița, ofițerii Direcţiei ”Nord” a Inspectoratului Național de Investigații, au stopat pentru verificare două mijloace de transport, care aparțin unui bărbat de 37 de ani, domiciliat în raionul Ocnița.

În urma verificărilor au fost depistate mărfuri de uz casnic, în asortiment variat: cutii cu ceai, cafea, jucării pentru copii, șervețele de masă, pelicule de masă, pesmeți, pahare de unică folosință, marfa fiind estimată la prețul de 250 000 lei.

La solicitarea poliției, bărbatul nu a putut prezenta niciun act ce ar confirma proveniența mărfii. Audiat de poliție, șoferul a declarat că marfa era preconizată pentru a fi comercializată pe teritoriul de nord al țării.

În acest caz marfa a fost confiscată, iar bărbatul este cercetat în baza art. 265 Cod Contravențional al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor materiale” se pedepsesc cu amendă de la 3000 până la 4500 de lei.

Actualmente, angajații Direcției ”Nord” desfășoară măsuri în vederea stabilirii provenienței mărfurilor și metodei de introducere a acesteia în Republica Moldova.