Liderul PDM, Marian Lupu, a fost ales co-preşedinte al Adunării Parlamentare EURONEST, informează 24H.MD cu referire la un comunicat de presă al partidului.

Potrivit informațiilor, Marian Lupu va deține co-președinția alături de reprezentantul Parlamentului European, eurodeputatul, Heidi Hautala. Decizia a fost  luată în condiții de consens absolut în cadrul ședinței Biroului Adunării, care s-a reunit la Strasbourg pe 23 noiembrie.

Marian Lupu își propune, în calitate de co-președinte, să asigure promovarea Republicii Moldova pe agenda europeană. „Mi-am asumat un angajament ferm să contribui la promovarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv  prin intensificarea relațiilor pe linie parlamentară cu Uniunea Europeană”, a punctat Marian Lupu.

„Nu în ultimul rând, vom colabora pe dimensiunea libertăților fundamentale și drepturilor omului, fortificării statului de drept și promovarea cooperării culturale”, a menționat Marian Lupu. La fel una dintre prioritățile pentru 2017 va fi identificarea unor mecanisme de includere mai larga a Republicii Belarus în circuitul de cooperare AP EURONEST.

AP EURONEST reprezintă colaborarea dintre Uniunea Europeană și statele Parteneriatului estic și este constituită din deputați din statele Parteneriatului estic (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina) și  deputați – reprezentanți ai Parlamentului European