Voi participa la dezbateri numai dacă mă voi confrunta direct în cadrul lor cu candidatul antieuropean Igor Dodon. Asemenea declarații au fost făcute de liderul PDM, Marian Lupu, pe pagina sa de internet.

De asememenea Lupu îl îndeamnă pe Dodon să nu evite aceste confruntări electorale și să nu se ascundă în spatele dezbaterilor cu candidații comozi pentru dânsul, care nu au șanse să ajungă în turul doi.

„Având în vedere că ultimele evenimente clarifică lupta electorală și avem o mulțime de invitații la radio și tv, țin să precizez poziția mea în legătură cu dezbaterile între candidații la alegerile prezidențiale.Voi participa la dezbateri numai dacă mă voi confrunta direct în cadrul lor cu candidatul antieuropean Igor Dodon. Și îl somez public să nu evite aceste confruntări, Am demonstrat, în mod clar, mai ales în ultima perioadă, că voi lupta pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, singura cale pentru a rezolva problemele țării și ale cetățenilor noștri.„

În aceeași postare, Marian Lupu tinde să sublinieze că campania sa punemai mare accent pe vectorul european, pe care îl consideră proiectul său național.

„Eu am arătat clar că am scopul să contracarez planul extern de schimbare a cursului european al Moldoveni și proiectul subversiv de federalizare a țării. De aceea, adversarul viitorului european al țării și al statului unitar moldovenesc este și adversarul meu. „, a precizat Lupu.

Acesta a mai remarcat că Igor Dodon a făcut, în ultima vreme, si declarații de simpatie față de Uniunea Europeană, de frăție cu România care după spusele sale este o încercare de a atenua politica lui împotriva intereselor Moldovei, un șiretlic de campanie neinspirat.

„Am remarcat  Convingerile lui personale rămân clar antieuropene și ar trebui să le precizeze în fața propriilor săi susținători”, a adaugat Lupu.