În urma unui accident produs la intrarea în satul Congaz, Comrat, patru polițiști de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au avut de suferit diverse traumatisme, unul dintre care fiind în stare gravă, a fost transportat de urgență la spital. Accidentul rutier a avut loc ieri, 20 iunie, după ce un autoturism de model BMW a lovit mijlocul de transport de serviciu al Poliției de Frontieră aflat în misiune, care avea dispozitivul sonor și semnalele luminoase în funcțiune, anunță Poliția de Frontieră.

Potrivit informațiilor, în jurul orei 21.15, pe traseul M-3, în apropierea de o stație de alimentare auto, un autovehicul de model BMW nu s-a asigurat la trafic și a ignorat semnalele sonore și luminoase ale autospecialei Poliției de Frontieră care venea în spatele acesteia. Echipajul Poliției de Frontieră a încercat să evite impactul cu autoturismul care nu a acordat prioritate, în rezultat automobilul de serviciu Dacia Duster s-a inversat, iar cei patru polițiști de frontieră s-au ales cu diverse traume.

La fața locului au intervenit organele de resort, care au constatat că șoferul BMW-ului, un moldovean de 22 de ani, locuitor al satului Beșalma, se afla în stare de ebrietate avansată. Urmare a testării alcooscopice s-a depistat 0,90 mg/l în aerul expirat. Mai mult, tânărul nu avea permisul de conducere conform sistemului informațional și nici vinieta, ținând cont că mașina era înmatriculată în Marea Britanie, având volanul pe dreapta. De menționat că în conformitate cu regulile de circulație rutieră este interzisă conducerea pe timp de noapte a automobilului echipat cu volanul pe dreapta.

Dacă vinovăția șoferului va fi demonstrată,  riscă 750 la 850 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani. În prezent, organele de poliție continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate care au fost condiţiile în care s-a produs accidentul.