Îmbunătățirea mecanismelor de protecție a datelor cu caracter personal, inclusiv prin exercitarea controlului parlamentar și al modificărilor în legislație, a fost abordată la întrevederea de astăzi a Președintelui Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Roman Boțan cu delegația Misiunii Consiliului Europei în Republica Moldova în domeniul protecției datelor și guvernanței internetului.

Roman Boțan a menționat că Comisia pe care o conduce este deschisă spre o colaborare eficientă cu Consiliul Europei în domeniul protecției datelor, un subiect destul de sensibil pentru societatea noastră.

Reprezentanții Misiunii CoE au informat despre faptul că până la începutul lunii decembrie 2016, Comisia de la Veneția urmează să prezinte concluziile asupra proiectelor de lege nr. 161 (cunoscut ca legea „Big Brother”) și asupra proiectului de lege nr. 281 care vizează la mandatul de securitate.

Misunea CoE în Republica Moldova în domeniul protectiei datelor și guvernanței internetului va mai avea întrevederi în următoarele zile cu reprezentanți ai Consiliului Național al Audiovizualului, Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, Ministerului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor și altor instituții responsabile de domeniul protecției datelor și guvernanței electronice, pentru a evalua situația din domeniile respective.