Constantin Boişteanu, un activ membru al Platformei DA nu s-a urcat beat la volan, ba chiar s-a pus poară cu polițiștii care l-au tras pe dreapta.

Activistul, care tot ieri a fost și omagiat, a fost reținut aproape de miezul nopții în stare de ebrietate la volanul mașinii sale de model Mercedes. Oamenii legii au declarat pentru Deshide.md că acesta a refuzat să treacă expertiza de alcoolemie, motiv pentru care poliția i-a intentat dosar penal.

Amintim că Boișteanu se află în rândul celor mai activi membri ai Platformei DA. Nu o singură dată acesta a ieșit în conferințe de presă alături de camarazii săi petru a face apel la mobilizarea societății în lupta anti-Plahotniuc.

În  cazurile anterioare (8 decembrie, 2015), el acuza ofițerii de patrulare că îl trag foarte des pe dreapta – asta însemnând, în opinia lui, o metodă de intimidare:

„Am avut deplasări în cinci raioane: Leova, Cantemir, Cahul, Taraclia şi Comrat şi, de fiecare dată, am fost urmăriţi prin interceptări telefonice. Chiar înainte să ajungem în localităţi, eram deja aşteptaţi: traşi pe dreapta, controlaţi şi intimidaţi de patrule. Acest tratament a început încă din luna iulie. Colegii din cadrul MAI nu sunt vinovaţi, ei primesc ordine de la un ministru incompetent. Am purtat arme din dotare de pe timpul de când mi-am făcut serviciul în Afganistan şi nu pot fi intimidat cu poliţişti înarmaţi”, a declarat Boişteanu.