Cancelarul german, Angela Merkel, susţine că nu există niciun motiv pentru care UE să renunţe la sancţiunile impuse Rusiei pe fondul anexării peninsulei Crimeea, fostă provincie ucraineană, în 2014, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului german, citat de Mediafax.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a subliniat marţi că anumite state membre UE sunt sceptice în privinţa prelungirii sancţiunilor impuse Rusiei pe fondul crizei teritoriale cu Ucraina în chestiunea anexării Crimeei şi nu se ştie exact dacă cele 28 de state membre ale blocului european vor decide să le prelungească.

„Pot doar să vă spun că în prezent cancelarul german poartă discuţii cu ministrul de Externe şi că amândoi au agreat că acordul de pace de la Minsk trebuie susţinut în continuare. Cancelarul nu vede niciun motiv pentru care aceste sancţiuni să fie ridicate”, a indicat Christiane Wirtz, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, în cadrul unei conferinţe de presă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a precizat că declaraţiile făcute de Steinmeier nu intră în contradicţie cu poziţia Guvernului german faţă de criza din Ucraina şi cu declaraţia finală comună a liderilor statelor care au participat la summitul G7 din Japonia săptămâna trecută.