De Ziua independenței, mai mulți șefi de state au transmis mesaje de felicitare pentru președintele țării, Igor Dodon, și cetățenii Republicii Moldova. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a menționat că relațiile dintre cele două popoare se bazează pe prietenie și respect reciproc. Totodată, Putin s-a arătat convins că această cooperare va continua și în viitor, îndeplinind interesele fundamentale ale popoarelor frățești.

Iar președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, a scris că în ultimii ani relațiile chino-moldave au cunoscut o dezvoltare stabilă. Cele două state se sprijină ferm în problemele care implică interesele fundamentale, promovează în mod activ colaborările din diferite domenii și lucrează împreună pentru a învinge lupta contra pandemiei COVID-19.

Și președinții țărilor UE au transmis mesaje de susținere. Astfel, liderul de la Paris, Emmanuel Macron, l-a felicitat pe Igor Dodon cu prilejul Zilei Independenței a Republicii Moldova: “Știu cât de dur a fost lovită țara Dvs de epidemia COVID-19 și de consecințele sale economice. Vă asigur că Franța și Uniunea Europeană vor fi alături de Republica Moldova pentru a face față acestei crize”, se arată în mesaj.

Totodată, președintele Germaniei Walter  Steinmeier a precizat că țara sa este dispusă să fie alături de Republica Moldova și să ne sprijine în negocierile menite să ducă la soluționarea conflictului transnistrean.