Poliția a identificat bărbatul care era la volanul microbuzului care a încercat să intre în cordonul de poliție din fața postului de televiziune Moldova 1. Acesta a fugit de la locul faptei, dar s-a trezit cu oameni legii în casă, azi dimineață. Identitatea lui nu a fost dezvăluită, deocamdată.

În același timp, Ion Matasevici, proprietarul vehiculului de tip Mercedes Sprinter, a încercat, la fel, să fugă. Acesta a fost oprit de inspectori de patrulare. După ce a fost audiat de polițiști, Matasevici s-a ales cu amendă pentru circulație pe contrasens, dar și pentru că a condus un mijloc de transport pentru care nu avea permis de categoria necesară.
Este de menționat că Ion Matasevici, de 43 de ani, a fost arestat anul trecut, după protestul violent din strada Bulgară, unde mai mulți susținători ai lui Andrei Năstase au smuls bucăți de piatră din caldarâm și au aruncat cu ele în polițiști. Acesta, alături de alți trei provocatori, a fost reținut. În prezent, el figurează în calitate de inculpat în dosarul violențelor din 24 aprilie anul trecut, iar materialele cazului sunt examinate în instanța de judecată. Dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă între 4 și 8 ani de închisoare. În urma altercațiilor cu susținătorii lui Năstase, atunci au avut de suferit 17 polițiști, majoritatea loviți cu pietre.
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a pierdut controlul mulțimii la protestul din 24 aprilie 2016, degenerat în violențe, a încercat să dea vina pe provocatori. Dar portalul today.md a scris atunci, cu referire la date ale poliției că patru provocatori sunt susțină toriactivi ai PPDA.