Peste 2000 de polițiști sunt implicați la curățirea orașului Chișinău timp de două zile pentru înlăturarea consecințelor intemperiilor de la sfîrșitul săptămânii trecute. Lucrările au început de dimineață, de la ora 5.00, iar polițiștii sunt antrenați activ în asigurarea circulației rutiere și la lucrări de tăiere, înlăturare a crengilor căzute.

Ieri, Poliția a făcut apel către conducătorii auto să se abțină de la deplasarea cu automobilul personal, optând pentru transportul public, pentru a evita aglomerarea traficului rutier și a oferi posibilitate echipelor de intervenție să ajungă la locurile greu accesibile.

Pe parcursul acestor două zile,  anumite porțiuni de drum vor fi blocate temporar, iar circulația rutieră va fi redirecționată. Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat dimineață străzile unde va fi direcționat sau restricționat parțial traficul rutier.

Precizăm că Premierul Pavel Filip a anunțat ieri o campanie de curățare a orașului Chișinău după ninsorile abundente care au făcut daune. Un număr mare de polițiști, carabinieri, armata națională, salvatori și pompieri vor efectua, timp de două zile, ațiuni de curățire a orașului.

Filip a făcut apel către locuitorii capitalei să iasă activ la acțiunile de curățare a orașului și să se abțină de la deplasări cu mașina personală. La fel, șoferii au fost rugați să mute mașinile în cazul în care acestea blocează accesul autospecialelor pentru a nu crea impedimente lucrului.

Premierul i-a îndemnat pe locuitorii orașului să fie în continuare vigilenți deoarece pericolele persistă. „Criza prin care trecem generată de ninsori nu poate fi considerată depășită atâta timp cât ne pasc pericole avem arbori distruși și gata să cadă. Vremea s-a îndreptat și vom mobiliza forțele pentru o acțiune de urgență să venim cu o mână de ajutor primăriei”, a anunțat Pavel Filip.

inp inp1 inp2 inp3

politia4 politia5 politia6 politia7 politia8

FOTO: facebook/ Eremei Priseajniuc, INP