Militarii Armatei Naţionale îşi vor exercita duminică, 30 octombrie, dreptul de vot în cadrul alegerilor prezidenţiale în Republica Moldova.

Astfel, militarii în termen din toate garnizoanele vor putea vota la secţiile de votare din raza de circumscripţie a unităţii în care îndeplinesc serviciul militar. Conform legislaţiei în vigoare, aceştia vor vota în baza legitimaţiilor de serviciu.

Studenţii Academiei militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” îşi vor exercita dreptul la vot la secţia de votare din cadrul Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (strada Haltei 6), în baza buletinelor de identitate, fiind înscrişi pe lista electorală suplimentară.

Militarii din cadrul Forţelor de Menţinere a Păcii dislocaţi în Varniţa, Coşniţa şi Cocieri vor vota la secţiile de votare din localităţile în care sunt dislocate subdiviziunile din care fac parte.

Cu referire la militarii prin contract, aceştia vor putea vota la secţiile de votare unde îşi au domiciliul, în baza buletinelor de identitate.

Ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale din contingentul KFOR-V, detaşat în Kosovo vor merge la Sofia, Bulgaria, unde vor vota pe lista electorală suplimentară, în baza paşaportului de străinătate.