Un ghid video privind calcularea salariilor angajaților din sectorul bugetar a fost lansat astăzi de către Ministerul Finanțelor, pe pagina oficială a instituției, transmite MOLDPRES.

În ghid sunt prezentate: cadrul normativ ce reglementează condițiile de salarizare a bugetarilor, acțiunile ce urmează a fi întreprinse de către angajatori pentru implementarea modificărilor, componentele salariului, precum și două exemple de determinare a salariului de bază.

Autorii ghidului prezintă componentele salariului lunar, modul de determinare a salariului de bază, valorile de referință aplicabile pentru perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, modul de stabilire a clasei de salarizare, componentele părții fixe și ale parții variabile a salariului lunar, determinarea și plata diferenței de salariu, precum și a plății compensatorii.

Totodată, persoanele care întâmpină dificultăți în aplicarea noilor modificări pot solicita suport consultativ la linia telefonică specială 0 8000 1525 (tasta 6) a Centrului de Apel al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”. Apelurile sunt gratuite și pot fi efectuate de la orice telefon fix sau mobil, de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00.

Noile condiții de salarizare în sectorul bugetar au intrat în vigoare la 1 decembrie 2018. Prevederile se vor aplica la circa 200 mii de salariați din 2700 de autorități și instituții bugetare.

Sursa: Moldpres