Pentru prima dată, Ministerul Sănătății a decis să premieze excelența. Astăzi, a avut loc o ceremonie de premiere a celor mai buni medici, care zilnic își execută meseria cu dedicație, responsabilitate și profesionalism. Totodată, în cadrul evenimentului au fost premiați și cei mai buni reporteri, care realizează materiale jurnalistice privind activitatea sistemului de sănătate.

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a decernat diplome și trofee pentru medici de familie, medici din cadrul echipelor de urgență, specialiști în sănătate publică și medici de profil sau chiar chirurgi. Cei opt specialiști, au fost selectați în baza lipsei plângerilor din partea pacienților, recomandărilor sindicatelor și ale conducătorilor instituțiilor în care activează.

”Ne-am propus să organizăm acest eveniment simbolic, dar extrem de important pentru noi și să premiem cei mai buni medici și cei mai buni jurnaliști – toți cei care și-au făcut echidistant, corect, profesionist meseria și care din punctul nostru de vedere au contribuit la îmbunătățirea imaginii sistemului de sănătate și la o altă calitate a serviciilor medicale. Noi toți, ca o adevărată echipă, cred că am demonstrat că putem mișca lucrurile într-o direcție bună”, a declarat ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

La final, ministrul Sănătății și-a exprimat speranța că acest eveniment va deveni o tradiție și-i va motiva suplimentar pe ceilalți specialiști să obțină rezultate frumoase în activitatea profesională.