Ministrul Apărării Pavel Voicu efectuează, în perioada 8-10 octombrie curent, o vizită oficială la Kiev, Ucraina, transmite 24h.md.

Pavel Voicu a avut o întrevedere cu ministrul ucrainean al Apărării, Andrei Zagorodniuc, cu care a discutat despre stadiul actual al colaborării bilaterale pe domeniu militar, situaţia regională şi perspectivele de dezvoltare a parteneriatului dintre Armata Naţională şi cea a Ucrainei.

Oficialii s-au referit la instruirea şi pregătirea comună a militarilor celor două armate în cadrul exerciţiilor multinaţionale, printre care „Sea Breeze” şi „Rapid Trident”, precum şi la schimbul de experiență în domeniul juridic, medical şi psihologic.

Totodată, Pavel Voicu are planificate vizite de documentare la concernul „Ukroboronprom” şi întreprinderile ucrainene din domeniul de apărare — „Кузня на Рибальському” şi „Київський бронетанковий завод”. Ministrul Apărării se va familiariza cu activitatea companiilor respective şi va discuta cu directorii acestora despre ofertele şi modalităţile de iniţiere a colaborării în domeniul industriei de apărare.