”O armată de dotează, în primul rând cu armament, nu cu bandaje”. Este replica dată de ministrul Apărării, Eugen Sturza, președintelui Igor Dodon, care a cerut să fie audiat la Consiliul Suprem de Securitate și subiectul privind înarmarea armatei.

”Potrivit declarațiilor Președintelui din presa de azi, pe agenda Consiliului Suprem de Securitate ar figura un subiect legat de afirmațiile mele, că armata va reîncepe înzestrarea cu armament. Regret ca domnul Președinte Dodon nu s-a informat înainte de a include acest subiect pe ordinea de zi, ar fi putut obține din prima sursa datele corecte, nu speculative, ar fi aflat că o armată se dotează, în primul rând, cu armament, nu cu bandaje și ar fi aflat ca Armata Națională începe să treacă prin transformări importante și modernizări”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.

Eugen Sturza se întreabă dacă motivul lansării în public de către președinte a acestei teme în mod manipulator și includerea ei pe agenda CSS de a bloca înzestrarea și modernizare armatei. ”Încă sper ca domnul președinte Dodon nu dorește ca în Moldova să se întâmple ce s-a întâmplat în trecut în Ucraina, unde armata era ținută intenționat la un nivel precar de înzestrare. Și sper ca domnul Președinte nu va insista ca Republica Moldova să aibă o armată slabă, una de formă. Dacă subiectul va fi menținut pe agenda CSS, voi avea o poziție ferma, prin care voi susține înzestrarea și modernizarea Armatei Naționale, reformarea, profesionalizarea și eficientizarea ei”, a adăugat ministrul.