Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a discutat astăzi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre relațiile moldo-ucrainene și dezvoltarea acestora în viitor, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul dialogului, Tudor Ulianovschi a transmis felicitările conducerii Republicii Moldova noului președinte al Ucrainei, exprimându-și convingerea că dialogul politic și cooperarea bilaterală dintre două state se vor dezvolta în continuare în ascensiune. Remarcând relaţiile istorice de bună vecinătate dintre Republica Moldova şi Ucraina, dar şi provocările comune, demnitarul moldovean a evidenţiat că prin eforturi conjugate pot fi realizate proiecte reciproc avantajoase.

Președintele Volodimir Zelenski a menționat că Ucraina este interesată în dezvoltarea unui dialog constructiv cu Republica Moldova pe toate dimensiunile, exprimându-și disponibilitatea de a se implica în acest proces.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat la inaugurarea președintelui nou-ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, care s-a desfășurat astăzi la Kiev.