Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a venit cu un răspuns dur pentru reprezentanții teatrelor și a sălilor de concerte, care au solicitat ca să li se permită să activeze la o capacitate mai mică, dar fără obligativitatea prezentării testelor sau a certificatelor de vaccinare. În cadrul unei emisiuni la Pro TV, Nemerenco i-a îndemnat pe aceștia să nu se plângă pe prețul mare la teste.

„Organizatorii de spectacole și concerte n-ar trebui să privească aceste restricții prin prisma acestui certificat scump. Avem multă lume care a trecut deja prin boală, sunt multe persoane vaccinate și astfel îi motivăm și pe alții să se vaccineze și am putea să avem sălile de spectacol pline la capacitatea de 75%. Nu trebuie să privim această problemă prin prisma raportului preț test/preț bilet, avem și alte modalități de depășire a acestei probleme”, a mai spus Nemerenco.

Amintim că din 11 septembrie persoanele cu vârsta de peste 18 ani sunt admise la spectacole, concerte, festivaluri, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, a cluburilor de noapte sau a ringurilor de dans doar la prezentarea certificatului de vaccinare, a rezultatului negativ al testului anti-COVID-19 sau a actului care confirmă prezența anticorpilor anti-COVID-19.