Cei din Partidul Socialiştilor din Republica Moldova folosesc internet Dial-up, ADSL, ICQ sau mIRC. Ori poate trimit porumbei? Altfel nu pot explica de ce le-a luat atâta timp să vină cu o poziție la un eveniment din 2017 (Oficiul de Legătură NATO a fost inaugurat doi ani în urmă).
Prefer să nu mă implic în competiția de divizare a populației în pro și contra, când problemele necesită a fi tratate profesionist și multilateral, iar rezultatul să fie în folosul cetățenilor.
În cazul dat reprezint militarii și voi face tot posibilul ca această categorie să nu fie marginalizată și să beneficieze de condiții decente de muncă.
Am auzit o serie de aberații azi la conferință, iar ceea ce mă întristează și în același timp mă amuză este că unii oameni își doresc atât de mult fotoliile de parlamentari, încât sunt gata să divizeze populația la nesfârșit.
Relațiile bilaterale cu NATO nu contravin statutului de neutralitate a Republicii Moldova și asta o demonstrează Federația Rusăprin două exemple:
1. În Moscova este un oficiu NATO (cu personal mult mai numeros decât cel de a Chișinău)
2. Federația Rusă își păstrează trupele pe teritoriul Republicii Moldova, în regiunea transnistreană.
Cheltuielile exorbitante despre care vorbea domnul Țîrdea sunt, de fapt, unele din cele mai mici din lume, sub 0,5% din PIB, iar proiectele sociale despre care vorbeau deputații socialiști cu atâta ardoare, cred că puteau fi implementate prin abținerea președintelui de a dubla numărul de personal din aparatul prezidențial și din costurile aferente întreținerii președinției sau cheltuielile de protocol și flori.
Securitatea cetățenilor Republicii Moldova nu este obiect de negocieri și economii.
Eugen Sturza, ministru al Apărării