Primăria municipiului Chişinău informează despre începerea campaniei de salubrizare de primăvară. Primarul general interimar, Silvia Radu, a aprobat un plan de acţiuni privind salubrizarea şi amenajarea teritoriului, care urmează a fi realizat până la data de 6 aprilie a.c. Potrivit dispoziţiei primarului general interimar, în perioada campaniei de curăţenie de primăvară Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura salubrizarea teritoriilor de uz comun, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, dar şi curăţarea pilonilor şi a pereţilor unde au fost plasate anunţuri publicitare neautorizate.

Potrivit dispoziţiei primarului general interimar, în perioada campaniei de curăţenie de primăvară, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare va asigura salubrizarea teritoriilor de uz comun, a trotuarelor, a staţiilor de aşteptare a transportului public, a platformelor de colectare a deşeurilor menajere, dar şi curăţarea pilonilor şi a pereţilor unde au fost plasate anunţuri publicitare neautorizate. De asemenea, Regia locativ-comunală va monitoriza lucrările de salubrizare şi amenajare a terenurilor aferente blocurilor de locuinţă, inclusiv a terenurilor de joacă pentru copii şi a celor de sport.

În acelaşi timp, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie va asigura salubrizarea străzilor şi a pasajelor subterane, dar şi spălarea şi vopsirea balustradelor podurilor şi a parapetelor de protecţie de pe străzi. Tot în această perioadă vor fi salubrizate şi amenajate toate curţile şi terenurile aferente grădiniţelor, şcolilor şi instituţiilor medicale din municipiu.

Concomitent, preturile de sector vor lichida gunoiştile neautorizate şi vor curăţa albiile bazinelor acvatice şi a râuleţelor din municipiu, inclusiv râuleţele Durleşti, Valea Gâştei, Holbacica, Ţiganca, Malina Mică, Valea Trandafirilor, Ciocana şi Munceşti.

La rândul lor, responsabilii din cadrul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” vor efectua lucrări de curăţenie generală în parcuri, scuaruri, alei şi spaţiile verzi din Chişinău şi vor repara mobilierul urban. De asemenea, vor defrişa arborii avariaţi de pe domeniul public şi vor sădi copaci în locurile în care lipsesc.

Pentru ca lucrările de curăţenie să fie vizibile, primarul de Chişinău a dispus prezentarea rapoartelor săptămânale vizavi de volumele îndeplinite.

Sursa:  Politics.MD