Postul de televiziune Jurnal TV a difuzat înregistrarea telefonică dintre Alexandru Tănase și Veaceslav Platon la comanda criminalității ruse, care, de fapt, controlează canalul TV. Declarația aparține liderului Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, la propria emisiune on-line.

Potrivit lui, convorbirea dintre fostul ministrul al Justiției Alexandru Tănase și raiderul numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon, condamnat în Moldova, în total, la 30 de ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, a fost înregistrată de însuși Platon.

”În mod sigur Platon. În mod sigur criminalitatea rusă a utilizat postul lor de televiziune Jurnal TV și au dat această înregistrare. Și nu am nicio îndoială. Până la urmă o să se dovedească”, a spus Mocanu.

Amintim că, în urma apariției înregistrării, Alexandru Tănase a demisionat. El a declarat că a fost victima unei campanii de denigrare. Tănase a scris pe Facebook că nu și-a propus să se implice în activități politice, cu atât mai mult nu a preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală.