Echipa națională de fotbal a fost învinsă ieri, la stadionul Zimbru, cu scorul 4-1 de selecționata Franței, campioană mondială en-titre, într-un meci din cadrul preliminariilor Campionatului European 2020, relatează MOLDPRES.

Marcatori: Ambros (89) – Antoine Griezmann (24), Raphael Varane (27), Olivier Giroud (36), Kylian Mbappé (87).

Intuitiv, gazdele s-au cantonat din startul meciului în apărare, în propria jumătate de teren. Ca urmare, primul șut în direcția porții franceze a fost expediat abia în minutul 38. Al doilea – în minutul 64, iar în total, spre poarta oaspeților au fost consemnate patru lovituri. Una dintre ele, cea  trimisă de Vladimir Ambros, și-a atins ținta.

”Am jucat contra unor „monștri” ai fotbalului mondial: Griezmann, Mbappé, Pogba. Fotbalul prestat de noi, în special în prima repriză, nu poate fi numit fotbal. S-a văzut clar că un Jiguli nu se poate lua la întrecere cu un Ferrari. A fost o mare diferență, mai ales în ceea ce privește condiția fizică. Problema noastră cea mai mare este starea funcțională, fizică a jucătorilor. În schimb, suporterii au fost pur și simplu extraordinari”, a declarat la conferința de presă de la finele partidei antrenorul echipei naționale, Alexandru Spiridon.

”Rivala noastră a jucat, în fond, în apărare. Nimic extraordinar nu s-a produs. Am învins-o și plecăm acasă cu trei puncte. Este corect, just să fie așa. Echipa Moldovei este completată cu fotbaliști calificați, capabili să-și îmbunătățească jocul și să obțină puncte de la alte selecționate din grupa noastră. N-am nimic contra acestui fapt”, a spus antrenorul formației Franței, Didier Deschamps.

În Franța există 12 Academii de fotbal. În Republica Moldova – niciuna. Intenția lansată în urmă cu mai mulți ani de președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu, de a inaugura una pe lângă Liceul Republican de Profil Sportiv cu sprijin material financiar din partea Federației și de a construi aici un stadion, a fost inițial susținută la nivel guvernamental, apoi a fost respinsă. ”Cum să te lupți în asemenea cazuri cu alte echipe”, a declarat pentru agenție veteranul Anatol Teslev, campion european de juniori cu selecționata Uniunii Sovietice în 1966.

Oaspeții au jucat cu Hugo Lloris, Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Paul Pogba, Antoine Griezmann (20 Florian Thauvin, 73), Olivier Giroud (18 Nabil Fekir, 81), Kylian Mbappé, N’Golo Kanté, Blaise Matuidi (8 Thomas Lemar, 73), Layvin Kurzawa.

Gazdele au evoluat în următoarea componență: Alexei Koşelev, Oleg Reabciuk, Veaceslav Posmac, Artur Ioniţa, Cătălin Carp, Eugeniu Cebotaru, Eugeniu Cociuc ( Artiom Rozgoniuc, 46), Radu Gînsari, Ion Nicolaescu (Vitalie Damascan, 59), Ion Jardan, Alexandru Antoniuc (18 Vladimir Ambros, 73).

La sfârșitul meciului, un adolescent a pătruns în teren cu o minge, și i-a solicitat un autograf lui Kylian Mbappé. Acesta, amabil, i l-a acordat, după care doi reprezentanți ai forțelor de ordine au intervenit și l-au escortat pe fan, într-un mod mai puțin amabil, de pe gazon.

Pe 25 martie, echipa națională va juca următorul meci din preliminariile Campionatului European 2020 în deplasare cu reprezentativa Turciei.