Ministru Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, a reiterat cererea Moldovei de retragere a trupelor rusești de pe teritoriul Moldovei. De data aceasta, declarația a fost făcută la cea de-a 24-a Consiliului Ministerial al OSCE la care a participat oficialul. Acesta a mai subliniat necesitatea de transformare a actualei misiuni pacificatoare dintr-una militară în una civilă, cu mandat internațional.
 „Republica Moldova rămâne profund preocupată de prezenţa ilegală continuă a trupelor militare străine pe teritoriul său. Reiterăm cu fermitate cererea noastră de retragere completă a forţelor militare ruse din Moldova în conformitate cu angajamentele internaționale şi prevederile Constituției Republicii Moldova”, a declarat ministru Andrei Galbur.
Oficialul a mulțumit Austriei care este și președinta OSCE pentru contribuția adusă în cadrul negocierile din formatul „5+2”. Galbur a subliniat determinarea autorităţilor de la Chişinău de a continua eforturile susţinute în vederea identificării unei soluţii cuprinzătoare şi durabile prin acordarea unui statut special regiunii transnistrene, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional.