Un moldovean de 39 de ani a fost depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea cu o carte de identitate românească falsă.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 20 octombrie, în jurul orei 18:00, acesta fiind în calitate de pasager într-un automobil.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra pasagerilor mijlocului de transport, în urma căruia vameșii au descoperit, ascunsă în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, conaționalul a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unei persoane cunoscute pe rețelele de socializare, în schimbul sumei de 150 de euro, cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Franței pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.