După ce guvern24.md a lansat campania de colectare de bani pentru susținerea soției și a celor doi copii ai pompierului, dar și pentru achitarea unui credit ipotecar în valoare de 300 mii lei, oamenii s-au mobilizat puternic și au reușit să adune aproape 15 mii euro.

Reamintim că, de asemenea, cu o donație semnificativă a venit și Vlad Plahotniuc. El a anunțat că prin intermediul fundației sale de caritate, Edelweiss, donează 150 mii lei ajutor inițial, după care câte 15 mii lei lunar, timp de un an, pentru necesitățile familiei și pentru întreținerea celor fetițe gemene pe care le-a lăsat în urmă pompierul decedat.

Unul din inițiatorii campanii de colectare, Anatolie Untură, a scris pe Facebook încă vineri seara că s-au adunat banii necesari pentru achitarea creditului contractat la bancă de pompier pentru ași asigura familie că o locuință.  “Voi ați dat dovadă de un spirit civic nemaipomenit și în ore numărate am ajutat o familie să aibă o casă și un viitor.  Voi sunteți fantastici, dragii mei!”, a scris Untură pe Facebook.

Reamintim că un pompier în vârstă de 28 de ani a decedat vineri în timp ce încerca alături de colegii săi să stingă focul care a izbucnit într-o clădire de strada Uzinelor. Bărbatul lucra din 2009 în Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și era șef echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE, în grad de sergent major al serviciului salvare. Era căsătorit și avea doi copii.

Campania de colectare continuă.