Serviciului Hidrometeorologic de Stat atenționează că în perioada 25 iunie -1 iulie curent, pe o mare parte a teritoriului Republicii Moldova temperatura maximă a aerului va indica valori de peste 33 de grade Celsius. Totodată este pericol excepțional de incendiu de clasa V, cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere, dar și a culturilor agricole, care se poate extinde pe o mare parte a teritoriului țării. Odată cu încălzirea vremii în fondul forestier există riscul izbucnirii, dar și răspîndirii incendiilor.

În acest context, Agenția „Moldsilva” a dispus entităților silvice subordonate să intensifice paza sectoarelor de pădure gestionate. Cea mai mare parte a incendiilor înregistrate în fondul forestier pe teritoriul Republicii Moldova sunt provocate intenționat, sau din neglijența și neatenția oamenilor, nerespectînd normele antiincendiare în special în perioadele secetoase, concomitent cu creșterea temperaturii sporește și suprafața pădurilor afectate de incendii.

Agenția „Moldsilva„ atenționează populația să nu aprindă miriștea și pătura erbacee uscată din preajma pădurilor și a culturilor silvice plantate pe terenurile degradate.Totodată, persoanele care aleg să se odihnească în pădure, să opteze pentru locurile special amenajate, inclusiv din punct de vedere al siguranței antiincendiare.