Ministrul Culturii Monica Babuc s-a întâlnit ieri, 14 noiembrie, cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii referitor la perspectivele de colaborare pentru consolidarea dimensiunii culturale, axată atât pe raporturile directe dintre instituțiile de profil, cât și colaborarea între ministerele culturii din Republica Moldova și România.

În context, a fost menționată conlucrarea privind elaborarea dosarelor comune transnaționale pentru Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității, ceea ce reprezintă o prioritate în cadrul relațiilor de colaborare culturală moldo-române. Un subiect aparte a vizat promovarea dosarului “Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor” pentru înaintare în Lista UNESCO de către Republica Moldova și România.

De asemenea, în cadrul discuțiilor a fost reiterat angajamentul din partea ambelor părți privind finalizarea proiectelor susținute de Guvernul României în Republica Moldova, precum executarea lucrărilor de restaurare a sediului central al Muzeului Național de Artă al Moldovei, redeschis la începutul lunii noiembrie, dar și restaurarea edificiului Sălii cu Orgă și construcția clădirii Teatrului republican muzical-dramatic “B.P.Hașdeu”, proiecte pentru care statul roman a acordat un grant de 2,8 mln euro.

Pe durata întrevederii, oficialii și-au exprimat aprecierea față de cooperarea bilaterală anterioară, manifestându-și interesul în promovarea proiectelor culturale comune.