Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut ieri o întrevedere cu Bridget Brink, Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, transmite Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa a MAEIE.

Cei doi oficiali au discutat despre ansamblul relației bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii şi în special despre oportunităţile noi de dezvoltare a Dialogului Strategic RM – SUA, cu accent pe aprofundarea cooperării în materie de securitate și apărare, şi dimensiunea statului de drept, notează sursa citată de Moldpres.

Ministrul Ulianovschi a prezentat oficialului de la Departamentul de Stat progresele Republicii Moldova pe calea reformelor, accentuând angajamentul Guvernului pentru aprofundarea colaborării cu partenerii occidentali – Statele Unite şi Uniunea Europeană.

De asemenea, a fost făcut un schimb amplu de opinii privind evoluţiile în procesul reglementării conflictului transnistrean, inclusiv perspectivele pentru anul curent în contextul preşedinţiei italiene a OSCE.

Tudor Ulianovschi a evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie bilaterală solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe întreg spectrul de priorităţi de pe agenda RM – SUA.

Părţile au convenit continuarea în perioada imediat următoare, a dialogului politic la nivel înalt pentru aprofundarea şi punerea în aplicare a dimensiunilor principale ale dialogului strategic.