Candidatul la funcția de președinte din partea Partidului „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase continuă să recurgă la practici murdare în campania electorală. Acesta i-a adresat un mesaj de intimidare Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, în care i-a scris: „te vei pârli, băiete”.

„Candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Andrei Năstase, mi-a trimis ‎acest mesaj pe pagina mea personală de Facebook. Un mesaj de intimidare sau amenințare, care probabil ar fi trebuit să mă sperie tare în opinia acestuia. Este un gest pe care-l consider huliganic și mitocănesc, nedemn pentru un om care pretinde că vrea să conducă o țară, dar nu-și poate controla nervii și recurge la astfel de gesturi isterice”, a scris Candu pe pagina sa de facebook atașând și o captură a mesajului.

Speakerul se întreabă ce anume l-a deranjat pe Năstase că acesta a recurs la mesaje de intimidare personală și la asemeni practici murdare. „Mă întreb, ce l-a deranjat mai tare, faptul că mă aflu în SUA și m-am întâlnit cu înalți oficiali americani, printre care și șeful Congresului SUA, locul unde a regizat el acea „rezoluție” falsă‎ și eu i-am stricat tot show-ul electoral? Sau poate l-a deranjat interviul meu, care a apărut în presa internațională în care spun că anumiți candidați sunt finanțați de ruși? Asta da, îi confirm, există bănuieli rezonabile că în campania lui sunt bani din această zonă. Dar toate la timpul lor…”, a adăguat Candu.

Președintele Parlamentului a spus că va cere colegilor săi de partid să depună o sesizare la CEC, pentru ca aceasta să stabilească cum se încadrează această acțiune a lui Năstase în legislația electorală.

Reamintim că acesta nu este primul caz, când PPDA și candidatul acestuia recurg la practici de concurență neloială în cadrul campaniei electorale curente. Marți, deputatul democrat, Sergiu Sîrbu a depus cel puțin 3 sesizări împotriva PPDA pentru încălcare legislației electorale.

Facebook