Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu va renunța să candideze pentru primăria Capitalei, chiar dacă Partidul Acțiune și Solidaritate va veni cu propriul candidat. Declarația a fost făcută la emisiunea Politica de la TV8.
Fiind întrebat de moderatoare ce va face dacă PAS va spune că Maia Sandu este un candidat mai bun, Năstase a replicat că Platforma DA este determinată să meargă până la capăt cu candidatul său, cu el, adică.
Partidul Maiei Sandu încă nu a venit cu un răspuns la demersul lui Năstase, care a cerut susținerea PAS în calitate de candidat unic al opoziției de dreapta. Totuși, Năstase nu este dispus să aștepte prea mult.
”Colegii noștri de la PAS, ne-au spus că așteaptă să vadă dacă vor fi sau nu numite alegerile și vor veni cu un răspuns în acest sens. Noi insistând pe ideea unui candidat comun, am venit cu o ofertă. În condițiile actuale, mă tem că, dacă nu reușesc eu la primărie, nu știu cine va reuși”, a spus liderul Platformei DA.
Dacă va fi ales, Andrei Năstase și-a propus să facă aceleași lucru, pe care acum le face primarul interimar Silvia Radu.
Andrei Năstase: ”Dacă voi ajunge primar, voi merge să discut cu fiecare în parte, cu fiecare șef de întreprindere, șef de serviciu..
Moderator: ”Cam aceasta face acum Silvia Radu”.
Andrei Năstase: ”Foarte bine! S-o facă! Întâi de toate, trebuie să facem un audit fundamental la ceea ce se întâmplă la momentul actual în municipiul Chișinău și sunt sigur că și dna Silvia Radu îl face”, a spus Andrei Năstase.