Liderul PPDA, Andrei Năstase, încearcă să-şi justifice votul pro-Rusia de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în faţa partenerilor occidental şi români, însă demersurile sale nu sunt credibile.

În realitate, scrie portalul Timpul, Năstase a votat pentru Rusia şi împotriva României.

“Deci, ce a fost votul lui Năstase de la APCE? Or, pentru cine a votat Năstase la APCE? Dacă acel vot nu este pro-Rusia, atunci cum e acel vot față de România?
Sau poate Năstase are un plan cum prin acel vot antiromânesc să îl răstoarne pe Puțin și să facă Unirea? Păi să ne spună și îl votăm!”, se mai menționează în articolul publicat de Timpul.

Acelaşi portal trece în revistă şi alte declaraţii ale lui Andrei Năstase, care încearcă să-şi spele imaginea după gafa monumentală de la APCE

“Ce spune Andrei Năstase: „Votul meu la APCE a fost dat în interesul democrației, în interesul drepturilor omului, în interesul dialogului dintre statele Europei. Niciodată nu vom rezolva problema transnistreană dacă nu vom dialoga cu părțile implicate, inclusiv cu Rusia. Nu vom rezolva problemele stringente ale regiunii dacă nu va exista dialog. Și acest lucru a fost înțeles în Europa Occidentală.
M-am raliat unui vot dat de o majoritate a deputaților proveniți din 37, cel puțin din 37 de state. Rețineți, vă rog, inclusiv din România. De ce tace Candu cu privire la votul dat de deputații români? Nu am văzut o sufocare din partea lui Chirtoacă sau a lui Ghimpu împotriva celor care au dat votul, din România, pentru această modificare de regulament, pentru această rezoluție. Nu am văzut să fie atacată Angela Merkel. De ce nu l-ar ataca și pe dl Macron?”, spunea Andrei Năstase într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Eu îndemn toți cetățenii Republicii Moldova, dar întâi de toate presa, societatea civilă, liderii de opinie sau formatorii de opinie să citească această rezoluție, să intre în esența lucrurilor și vor vedea că votul majorității parlamentarilor din APCE a fost un vot corect, a fost un vot dat întregii Europe și în același timp pentru Republica Moldova, membră, dacă vreți, prima membră în Consiliul Europei dintre statele CSI”, mai adaugă Andrei Năstase”.