La Centrul de achiziții publice în sănătate (CAPCS) vor activa mai mulți angajați. Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens. Astfel, dacă până în prezent la această instituție erau 23 de salariați, acum vor fi 30. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco susține că datorită acestor modificări va fi posibilă fortificarea capacităților CAPCS, în vederea realizării eficiente și în termeni a procedurilor de achiziții centralizate de bunuri și servicii pentru necesitățile sistemului de sănătate.

Totodată, documentul prevede completarea cu funcția de director adjunct, care actualmente se regăsește în lista nominală a persoanelor fizice angajate, dar nu este acoperită din punct de vedere legal.

Amintim că în data de 25 august Guvernul a adoptat proiectul de Hotărâre cu privire la organizarea şi funcționarea Ministerului Sănătății, care prevede dublarea numărului de angajați la această instituție.

“În urma mai multor reforme de comasare a ministerului Sănătății, ministerul a rămas cu un efectiv de puțin peste 40 de persoane, ceea ce este imposibil să activizeze în prezent”, a declarat Nemerenco.