Primarul interimar Silvia Radu a semnat astăzi dispoziția privind eliberarea din funcție a lui Alexandru Fleaș, șeful Direcției Educație, Tineret și Sport. Motivul a fost scandalurile iscate în ultima perioadă la mai multe instituții de învățământ. În special este vorba de neregulile în alimentație depistate la grădinița nr. 157 și reparația liceului Mihai Eminescu.

Potrivit comunicatului emis de primărie, cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor de la Grădinița nr. 157, precum și neregulile apărute în sistemul de învățământ de la Liceul “M. Eminescu”, sunt elemente de o gravitate deosebită.

Totodată, s-a stabilit că deși lucrările de reparație efectuate la acest liceu nu au fost bine făcute, a fost efectuată plata acestora. Pentru plata nejustificată a unor astfel de lucrări, pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public, primarul general va depune un denunț penal, pentru ca autoritățile în drept să verifice dacă s-a comis o faptă penală sau nu.

Reamintim că tot astăzi, a fost demis și Șeful Direcției Transport, Oleg Poiată, pentru management defectuos care a cauzat prejudici grave instituției. Totodată direcția nu a făcut pregătirile necesare pentru iarnă, nu a semnat contract pentru întreținerea drumurilor publice și a admis nereguli grave în gestiunea transportului public.