Silvia Radu este de astăzi primar general interimar al municipiului Chișinău. Declarația a fost făcută de către actualul primar interimar, Nistor Grozavu. Acesta a explicat că își va continua activitatea în calitate de viceprimar, alături de Ruslan Codreanu.
”Am semnat o dispoziție de numire a Silviei Radu și a lui Ruslan Codreanu în funcțiile de viceprimari ai municipiului Chișinău”, a declarat Nistor Grozavu. Acesta a explicat că a fost nevoit să recurgă la acest pas, pentru a debloca activitatea municipalității, după ce Consiliul Municipal Chișinău a exclus de două ori subiectul privind numirea viceprimarilor de pe agenda ședințelor sale. Acesta a mai spus că a discutat cu reprezentanții tuturor fracțiunilor din Consiliul Municipal și că ambele candidaturi au fost agreate de mulți consilieri, dar că viceprimarii nu au fost votați din motive politice. ”Ambii sunt serioși, integri și buni profesioniști.
Din păcate, deși sunt agreați de mulți consilier, luptele politice nu permit nominalizarea lor”, a explicat Grozavu. Ca urmare, acesta a fost nevoit să facă uz de prevederile Legii privind statutul municipiului Chișinău, modificată și aprobată la propunerea Partidului Liberal.  Potrivit articolului 17 al Legii, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe sau nu întruneşte numărul necesar de voturi, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție.
Nistor Grozavu a mai spus că renunță la interimatul funcției de primar general, iar Ruslan Codreanu a refuzat să o preia. Ca urmare, interimatul trece la Silvia Radu. ”Ea vine din zona tehnocrată și îi mulțumesc că a acceptat să ocupe funcția dată în perioadă de criză”, a spus Grozavu.