Înaintea alegerilor locale din toamna acestui an, fostul premier Maia Sandu declara că nu doreşte să candideze a doua oară pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Dezvăluirea a fost făcută de vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4.

„Din câte ţin minte, din discuţii private, Maia Sandu a spus că ea doreşte doar funcţia de prim-ministru, că acesta este profilul ei şi nu se gândeşte să candideze a doua oară la funcţia de preşedinte al ţării”, a declarat Alexandru Slusari, făcând trimitere la discuţii private dintre liderii PAS şi PPDA.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Slusari a mai spus că lidera PAS, Maia Sandu, ar trebui să-l sprijine pe Andrei Năstase, la alegerile prezidenţiale din acest an.

„Sub aspect moral, ţinând cont de pasul care l-a făcut Andrei Năstase în 2016, şi nu doar Andrei Năstase, dar tot partidul. Sub aspectul etic şi din filosofia că noi suntem altfel, probabil ar fi un gest frumos din partea Maiei Sandu să îl sprijine pe Andrei Năstase şi pe Platforma DA în această cursă prezidenţială ”, a declarat Alexandru Slusari.