Un număr de 37 de ascensoare din capitală, mai vechi de 43 de ani, vor fi schimbate. În acest scop din bugetul municipiului Chişinău vor fi alocaţi peste 19 milioane de lei. Anunţul a fost făcut astăzi de primarul interimar Silvia Radu, la finele şedinţei operative a serviciilor municipale.

Potrivit sursei citate, banii vor fi luaţi din rezervele Direcției locativ-comunale din Chișinău. „Era nevoie de 24 milioane, dar am convenit că din 19 milioane se vor face lucrările. Din acești bani, vor fi schimbate lifturile care au o vechime de peste 43 de ani”, a spus Radu, citată de Moldpres.

La începutul săptămânii trecute, directorul Întreprinderii Municipale Specializate „LIFTSERVICE”, Ion Stanciu, a comunicat că peste 90 la sută din cele 2395 de ascensoare aflate în gestiunea fondului locativ din municipiul Chişinău au termenul de exploatare expirat.

”Potrivit legii, termenul de exploatare a unui ascensor este de 25 de ani, după care acesta trebuie schimbat sau modernizat. În capitală, practic toate ascensoarele, în proporție de peste 90%, au termenul de exploatare depășit, iar 20 la sută au peste 40 de ani”, a precizat Stanciu.