Ploile, mult aşteptate de producătorii agricoli, deocamdată, întârzie şi sunt posibile, pe tot teritoriul ţării, abia la începutul săptămânii viitoare.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în următoarele zile se vor menţine temperaturi caracteristice perioadei. Astfel, până marţi, 24 aprilie, în ţară se aşteaptă valori termice de 20-25 grade, ziua, şi 6-11 grade Celsius, noaptea, scrie Moldpres.

De marţi însă vremea se va răci şi în toată ţara se aşteaptă ploi, cu cer variabil. Tradiţional, mai frig va fi în zona de nord, unde maximele termice vor ajunge până la 21 grade, ziua, şi până la 9 grade Celsius, noaptea.  Dar, tot la nord se aşteaptă ploi de scurtă durată până la finele săptămânii următoare, ceea ce nu este valabil şi pentru sudul ţării.

Contactat de MOLDPRES, Vasile Şarban, şef de direcţie la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, a explicat că în general precipitaţiile întârzie cu mult. „În ţară avem deja secetă, care prejudiciază considerabil producătorii agricoli. Iar prognozele meteorologice arată o situaţie mai complicată pentru regiunea de sud, unde se aşteaptă mai puţine ploi”, a menţionat specialistul.

Potrivit surselor de la SHS, o stare de lucruri similară a fost înregistrată în luna aprilie 2016. Situaţia de atunci a făcut necesară şi anunţarea de Cod Galben şi Portocaliu de secetă hidrologică.