Mai mult confort şi siguranţă pentru călători. Încă cinci troleibuze noi vor circula pe străzile din Chişinău în scurt timp. Două sunt în plin proces de asamblare în atelierul Regiei Transport Electric (RTEC), iar alte trei au fost produse în Belarus şi urmează să ajungă în Moldova săptămâna viitoare, relatează trm.md.
După ce a condus aproape patru ani un troleibuz vechi, de aproape jumătate de secol, plin de rugină şi o mulţime de crăpături, acum Alexandru Godoroja a urcat la volanul unei maşini noi. Şoferul spune că vehiculul corespunde standardelor şi este dotat atât cu rampă pentru persoanele cu dizabilităţi cât şi ventilatoare.

În ultimii 5 ani, în Chisinau au fost asamblate peste 110 troleibuze, cu piese cumpărate din Belarus. Municipalitatea va continua proiectul şi în anul 2018.

„ Sarcina noastră este de a reînnoi în totalitate parcul urban de troleibuze întrucât avem încă 100 de troleibuze vechi  care necesită urgent de a fi înlocuite din cauza că sunt rele. În acest an au fost asamblate 10 unităţi. Vom primi alte cinci vehicule cu baterie autonomă”, a declarat Ghenadie Zadeseneț, director tehnic al RTEC.

RTEC deţine în total 302 troleibuze. În prezent fiecare al doilea troleibuz care circulă pe străzile oraşului este nou.