Parcul de ambulanţe din Republica Moldova va fi reînnoit în totalitate în anul 2018. Declarația a fost făcută de către secretarul general de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlca, într-un interviu oferit Moldpres.

Potrivit sursei citate, modernizarea serviciului medical de urgență este o prioritate pentru sistemul de sănătate, iar procurarea ambulanțelor noi la nivel național va schimba spre bine calitatea și rapiditatea serviciilor medicale de urgență.

„Parcul de ambulanță nu a fost reînnoit de la declararea Independenței. Până în prezent au existat doar anumite donații. Pentru anul 2018, Guvernul a alocat 273 mln de lei pentru procurarea ambulanțelor noi, care vor fi performante și dotate corespunzător. Acestea urmează să ajungă în fiecare raion din țară”, a spus Boris Gâlca.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din suma alocată urmează a fi procurate circa 300 de ambulanțe. În prezent, în țară există 366 de ambulanțe.