Preţurile apartamentelor continuă să scadă vertiginos, iar pentru anul 2018, declinul va atinge chiar şi 15 la sută. Totuşi, aproape intacte rămân costurile pentru apartamentele în case noi, cu reparaţie şi design individual. Chiar şi aşa, specialiştii spun că cererea a scăzut, în mare parte din cauza migraţiei masive şi a condiţiilor dure de creditare, impuse de bănci.
Dacă acum cinci ani o garsonieră într-un bloc secundar, situat într-o zonă accesibilă din Chişinău costa chiar şi 33 de mii de euro, în 2018 situaţia s-a schimbat radical. Pe site-urile imobiliare şi agenţiile de profil, acestea pot fi procurate şi cu zece mii de euro mai puţin. Cauza este pretenţiile tot mai mari ale moldovenilor şi varietatea ofertei de pe piaţă, scrie trm.md.

Cele mai solicitate apartamente sunt, în prezent, garsonierele şi cele cu două camere. Preţul pentru o garsonieră într-un bloc vechi variază între 22 de mii şi 28 de mii de euro, cele cu două camere pornesc de la 32 de mii de euro şi ajung până la 36 de mii de euro. Cele mai scumpe sunt apartamentele cu trei camere, care ajung să coste şi 42 de mii de euro.

Situaţia se schimbă atunci când ne referim la blocurile noi. O garsonieră cu reparaţie costă aproximativ până la 36 de mii de euro, cu două camere – de la 40 la 55 de mii, iar pentru trei camere – până la 80 de mii de euro.