Angajații Serviciului Vamal vor activa în regim sporit în ajunul Paștelui Blajinilor pentru a accelera traficul transfrontalier. O sporire a valorilor de trafic este așteptată pentru ziua de astăzi, 13 aprillie, îndeosebi, pe sensul de intrare în țară.

Pentru a reduce timpul de așteptare în vamă va fi suplinit numărul angajaților și a echipamentelor de verificare, utilizarea tuturor arterelor de control indiferent de sensul de traversare, precum și implicarea șefilor posturilor vamale și a adjuncților acestora în actul de vămuire, notează Radio Chişinău.

Solicitată de agenție, purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Cristina Rău, a specificat că, în fiecare punct de trecere, numărul angajaților va fi suplinit cu 3-4 angajați, în funcție de necesitate.

„A fost creat și un grup de intervenție format din mai mulți angajați, care, în caz de sporire a fluxului de persoane vor interveni. La fel, în cadrul posturilor vor activa în regim non stop ofițerii antifraudă”, a spus Cristina Rău.

Totodată, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde persoanele pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției.

De asemenea, pe pagina web a Serviciului Vamal, șoferii pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi, pentru a-și putea planifica ruta optimă.

În acest an, Paștele Blajinilor este marcat la 15 și 16 aprilie.