Serviciile guvernamentale vor fi modernizate şi digitalizate. Un Acord de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și un Acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare care prevăd acest lucru au fost ratificate astăzi de Legislativ.

Documentele stabilesc acordarea a două împrumuturi, unul în valoare de 15 milioane de dolari, oferit de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, și altul de cinci milioane de dolari, oferit de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului “Modernizarea serviciilor guvernamentale”. Ambele instituții financiare fac parte din Grupul Băncii Mondiale, scrie Moldpres.

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale. Totodată, va fi redus şi numărul de documente necesare, dar și durata de prestare a serviciilor publice.

Termenul de implementare a proiectului este 3 iunie 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.