Săptămâna trecută au început lucrările de terasament pentru construcția unei noi benzi suplimentare de viraj la intersecția str. Calea Orheiului cu str. Studenților, în scopul fluidizării traficului rutier și neadmiterii staționării pe banda dreaptă de deplasare. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că astfel, se va asigura preluarea fluxului de autoturisme care virează pe dreapta și încadrarea nestingherită a acestora în deplasarea spre direcția str. Studenților.

„Problema ambuteiajelor în această intersecție a devenit stringentă de mai mulți ani. Anterior au fost unele intenții de îmbunătățire a situației, însă soluțiile propuse în complex s-au dovedit a fi costisitoare, neavând nicio finalitate, totul reducându-se doar la elaborarea unor proiecte.

Pentru a reduce, totuși, impactul negativ al ambuteiajelor, s-a considerat oportun de a amenaja treptat benzi suplimentare în intersecția dată”.

Lucrările la banda suplimentară de virare cu direcția de deplasare str. Calea Orheiului – str. Studenților urmează a fi finalizate până la sfârșitul lunii iunie curent.