În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal al Republicii Moldova va activa la capacitate maximă, iar numărul vameșilor va fi suplimentat,.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, citate de Moldpres, în următoarele săptămâni vor fi utilizate toate pistele de control din vămi și în cazul atestării unui flux sporit de persoane, numărul angajaților și echipamentelor de control va fi suplinit.

De asemenea, în cadrul fiecărui post vamal a fost creat un grup de intervenție. Membrii acestuia, în caz de necesitate, vor fi rechemați la serviciu și implicați în efectuarea controlului vamal. Totodată, fraudele vamale depistate de către inspectorii din prima linie urmează a fi preluate de către specialiști din cadrul subdiviziunilor specializate, care vor fi prezenți în post în regim 24/7, astfel încât să fie exclus riscul tergiversării controlului vamal din cauză că inspectorul de pe pistă este implicat în documentarea fraudei consemnate.

O altă măsură de fluidizare a traficului va fi crearea unor coridoare verzi la posturile vamale: Sculeni, Leușeni, Giurgiulești și Tudora. Prin aceste coridoare vor putea trece cetăţenii care nu deţin bunuri ce necesită a fi declarate.