O firmă americană a început să implanteze microcipuri iîn corpul angajaților sai, informează Telegraph citat de hotnews.ro.

Three Square Market, o firma din domeniul tehnologiei din Wisounsin, a a anuntat ca 50 din angajatii sai s-au inscris in mod voluntar pentru implantarea cu tehnologie de identificare prin frecvente radio (RFID). Microcipurile, de marimea unui bob de orez, vor fi implantate intre degetul mare si aratator.

“Preconizam ca tehnologia RFID va fi folosita pentru achizitia de produse din camera pentru pauza de masa, deschiderea usilor, folosirea copiatoarelor, logarea pe calculatoarele de serviciu, deblocarea telefoanelor, trimiterea de carti de vizita electronice, stocarea de informatii medicale si plati la alte terminale RFID”, spune directorul executiv al firmei, Todd Westby.

“Este urmatorul val, este inevitabil, si vrem sa fim parte din el. Pana la urma, aceasta tehnologie va deveni standardul si va permite sa fie folosita ca pasaport, pentru calatorii si cumparaturi”, a adaugat el.

Angajatii nu vor fi obligati sa aiba implanturile.