Reprezentanții unei companii chineze au apreciat modelul parcului IT din Republica Moldova și au afirmat că sunt interesați de promovarea și implementarea avantajelor acestuia și în țara lor. Subiectul a fost discutat la o întrevedere cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, informează MOLDPRES.

„Republica Moldova are un potențial viabil pentru dezvoltarea sectorului TIC. Împreună cu echipa lucrăm la multiple politici de stimulare a sectorului TIC. Vă invităm să dezvoltați  afacerile în țara noastră, și să beneficiați de oportunitățile oferite în cadrul parcului IT. Rezidenții acestuia au posibilitatea să obțină un regim special de impozitare, de 7% – impozit unic, rezidență virtuală, mecanism simplificat de administrare și raportare printr-o formă unică, gamă vastă de domenii de activitate inovațională”, a menționat Chiril Gaburici.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, reprezentanții companiei Huawei au apreciat reformele desfășurate de minister pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, făcând referire și la succesul înregistrat de primul parc IT din Moldova. Totodată, ei au menționat că Republica Moldova se numără printre țările care ar putea deveni o platformă de implementare a soluțiilor IT.

Huawei este o companie chineză producătoare de echipamente de telecomunicații și furnizor global al infrastructurii TIC și al dispozitivelor inteligente. În anul 2018 compania a avut vânzări de 17,7 miliarde de dolari.