În perioada 21-23 noiembrie 2016, o delegație a Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, condusă de șeful instituției, colonelul de poliție Vitalie Moisei, a efectuat o vizită oficială la Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne al României și la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), informează 24H.MD.

Scopul vizitei a fost fortificarea relațiilor durabile de colaborare între instituțiile sus-menționate, în contextul acordurilor bilaterale de cooperare semnate anterior.

Astfel, reprezentanții SPIA și-au manifestat interesul deosebit pentru dezvoltarea și extinderea acestor relații, prin metoda preluării bunelor practici și obținerea suportului metodologic din partea colegilor români.

Prin urmare, colaborarea ar putea fi extinsă pe segmentele de activitate ce vizează instruirea angajaților SPIA în vederea efectuării analizei informațiilor, instruirea în domeniul prevenirii și combaterii corupției, instruirea formatorilor, preluarea bunelor practici în monitorizarea stilului de viață al polițiștilor, evaluarea riscurilor de corupție etc.

Totodată, delegația SPIA a avut parte de mai multe prezentări din partea colegilor de la DGA și IGPR, cu privire la structura organizațională a instituțiilor respective, principalele paliere de activitate și metodele desfășurării activităților speciale de investigații, analiza informației, investigarea sub acoperire.