Maia Sandu a făcut un pas greşit în faţa Academiei Române, la şedinţa solemnă ţinută în comun cu Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova. Cu un discurs populist și lipsit substanţă, liderul PAS, a vorbit despre culisele politicii de pe malul Bâcului, într-un anturaj de cea mai înaltă factură, venit să discute despre Unire, transmite 10tv.md.

Maia Sandu a încercat să manipuleze membrii Academiei Române reuniți la Bucureşti, alături de colegii lor din Chişinău. Cu un discurs ticluit parcă de foștii consilieri a lui Vlad Filat, președintele PAS s-a făcut de râs în fața academicienilor care doresc Unirea. După ce duminică a participat la Marea Adunare Centenară, Maia Sandu a venit azi cu altfel de argumente.

În Republica Moldova se vorbește despre Unire în diferite moduri. Se vorbește despre Unire și ca despre un pericol la adresa valorilor unei părți a societății, se vorbește ca despre o mare potențială nenorocire ce s-ar putea abate asupra moldovenilor. Este important să înțelegem că și pasiunea pentru Unire și atitudinea rațională fața de integrarea într-un spațiu deja euopean, dar și frica viscerală față de Unire, toate sunt sincer simțite de cetățenii Republicii Moldova”, a declarat liderul PAS.

Liderul PAS, Maia Sandu, a exportat în fața Academiei Române scandalurile politice interne din Republica Moldova. În loc să vorbească de Unire, Maia Sandu a vorbit despre Plahotniuc.

O astfel de guvernare reprezintă un factor major de instabilitate în regiune și în primul rând pentru România. Sprijinirea unui regim oligarhic care conduce țara după metodele Kremlinului, care se face vinovat de furturi ce depășesc 10% din PIB, de sărăcirea în continuare a populației, NU va crește popularitatea României în Republica Moldova. Dimpotrivă, aceasta va spori frustrările sociale orientate împotriva României și a occidentului. Lupta anti-corupție corupției este cel mai bun agent al Unirii, astăzi, dacă vreți” a reiterat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai reșapat vechea teorie a societății divizate, promovată de oligarhii de la Chișinău. Printre spectatorii săi, cu siguranţă uimiţi peste măsură, se numărau Patriarhul Daniel, ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea și membrii titulari ai Academiei Române.

În Republica Moldova, societatea este foarte divizată, iar propaganda rusă și locală, politicienii iresponsabili adâncesc această divizare. Situația se agravează și de faptul că guvernarea proastă alungă din țară, în special oamenii care cred în democrație, care sprijină integrarea europeană și Unirea sau apropierea de România. Ceilalți, dezamăgiți de guvernările corupte care s-au perindat de-a lungul timpului, manipulați de propaganda rusă au ajuns să creadă că democrația se face vinovată de corupție, sărăcie și depopulare. Tocmai de aceea, noi milităm pentru coeziunea națională și pentru buna guvernare, pentru a restitui cetățenilor Republicii Moldova drepturile furate de un sistem oligarhic, controlat de ruși și forțe ostile României”, a conchis Maia Sandu.