Ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu polițiștii de frontieră au intrat în posesia unei informații, precum că o persoană de gen feminin urmează să intre în Republica Moldova cu o sumă impunătoare de bani, care ar fi obținuți în mod ilegal.

În acest sens, polițiștii și vameșii punctului de trecere ”Costești” au intesificat măsurile de control, în vederea reținerii persoanei în cauză.

Astfel, la 2 aprilie curent, în jurul orei 01.30, pe sensul de intrare în țară s-a prezentat un mijloc de transport de model  Mercedes, având ca pasager persoana bănuită, o cetățeană a Republicii Moldova în vârstă de 50 de ani.

După verificările de rigoare, femeia în declarații nu a menționat careva surse de bani, fapt ce a condus la verificăriile adiționale. În rezultat,  în geanta cu lucruri personale echipa mixtă a depistat 23 250 EURO, sumă pentru care persoana a ezitat să explice proveniența acesteia.

Banii au fost ridicați, în vederea confiscării.

În prezent, cazul este cercetat de forțele de ordine, pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii și luarea măsurilor legale ce se impun. Conform art.248, al.1 CP al RM – „Contrabanda”, persoana riscă amendă în mărime de la 500 la 650 u.c sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.