Activitatea fabricilor Fujikura deschise în Republica Moldova, dar și planurile investiționale ale companiei nipone în țara noastră au fost discutate astăzi, la întrevederea premierului Pavel Filip cu președintele companiei Fujikura Automotive Europe, Santiago Rodriguez. Pavel Filip a menționat că prezența unui asemenea investitor important motivează și alte companii să vină în țara noastră, a relatat pentru Direcţia comunicare şi protocol a executivului, citată de Moldpres.

„Vă mulțumesc pentru încrederea acordată Republicii Moldova și investițiile pe care le-ați făcut în țara noastră. Ne dorim să fim cât mai atractivi pentru investitorii care pornesc afaceri și creează locuri de muncă. Astfel, putem asigura o viață mai bună cetățenilor noștri”, a spus Pavel Filip. Șeful executivului a subliniat că autoritățile rămân concentrate pe crearea unui mediu de afaceri atractiv: „Și în continuare vom fi foarte aproape de investitori, astfel încât să putem interveni de fiecare dată când apar probleme și să venim cu răspunsuri, atunci când sunt întrebări”.

La rândul său, președintele companiei Fujikura Automotive Europe a remarcat că țara noastră oferă multe facilități pentru dezvoltarea afacerii și compania intenționează să-și mute producțiile din alte țări în Republica Moldova. În context, s-a discutat și despre necesitatea îmbunătățirii infrastructurii în subzona Comrat a ZEL Valkaneș, unde compania Fujikura construiește o fabrică nouă cu circa 700 locuri de muncă și planifică să extindă numărul de angajați cu încă 300.

În prezent, compania are o fabrică la Chișinău, unde activează 1200 persoane și una la Comrat – cu 1000 de angajați.