Deputatul Octavian Țâcu susține că Republica Moldova ar fi câștigat parcursul european la alegerile prezindențiale din toamnă, dacă Blocul ACUM format din partidele Platforma DA și PAS, nu s-ar fi ruinat, notează jurnal.md.

„Blocul ACUM a fost o speranță care a fost ruinată anume din cauza egoismului a acestor două partide politice. Blocul ACUM consolidat așa cum a câștigat alegerile din 24 februarie, i-ar fi rupt pe socialiști în toamnă în orice formă de alegeri, ar fi fost o victorie categorică, iar naivitatea cu care au tratat liderii blocului ACUM această speranță a dus la ce a dus”, a declarat Octavian Țâcu în cadrul talk-showului „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Țâcu a declarat că atunci când s-a prăbușit blocul ACUM, toți cei care nu făceau parte din partidele respective, au fost nevoiți să aleagă un partid politic.

„ACUM a fost un sprijin pentru Igor Dodon de a scăpa de Plahotniuc. Miza mea politică în blocul ACUM a fost debarcarea lui Plahotniuc, doar că acest lucru a fost compromis de Maia Sandu și Andrei Năstase. Totul s-a încheiat atunci când Maia Sandu a spus că vrea fracțiunea PAS și gata, iar toate negocierile s-au dus pe două părți, PPDA și PAS, iar noi care nu eram din aceste partide am fost impuși să alegem unul din partidele politice”, a mai declarat Țâcu.